Jeśli chcielibyście coś wrzucić na stronę drużyny, jakieś poradniki, materiały potrzebne do realizacji stopni, a nie znacie się za bardzo lub w ogóle na programowaniu to polecam Wam bardzo prosty program dzięki, któremu nasza stronka "zatętni życiem" od Waszych publikacji
1. Nazwa programu: NVU
2. Tutaj możesz go pobrać -->:KLIK:<--
Jak go używać?
1. Instalujemy gdzie nam wygodnie.
2. Otwieramy
3. Na dole macie 4 zakładki:
4. Wybieramy zakładkę normalny i mamy praktycznie gotowy edytor tekstu (coś na styl worda)
5. Jeśli chcemy wstawiać jakieś obrazki na stronkę to przesyłacie także i te obrazki. W sumie najlepiej stworzyć folder gdzie będziecie sobie wszystko wrzucać.
6. Robimy screena tego co zrobiliśmy i też zapisanego wrzucamy do tego folderu. Chcę screena ponieważ przy wrzucaniu na stronkę istnieje prawdopodobieństwo porozsuwania się treści, dlatego chciałbym wiedzieć jak to wg. Was miało wyglądać
7. Gdy skończycie, zapisujecie wszystko, a cały folder wysyłacie mi na @ (dyzma88@gmail.com), a ja jak znajdę chwilę wolnego czasu wrzucę to na stronę drużyny
8. Dlaczego akurat ten program? Jest prosty w obsłudze i posiada polskie znaki
9. Jeśli ktoś zna się lepiej na robieniu stronek, zauważy, że program jest do htmlu, a my mamy stronkę w php. Nic to nie przeszkadza, bo i tak potem sobie sam obrobię tak jak mi potrzeba
Mam nadzieję, że ten poradnik pomoże Wam choć trochę i nie będziecie się bali wpisywać w stopniach "zrobię X na stronę".